Reference 5,5

Reference linija proizvoda je započeta pre 2005. godine i jedan od zapaženijih modela savršenog dizajna je Reference 5.5.

Prednja ploča od brušenog aluminijuma sa dva veća hromirana dugmeta za odabir ulaza i za jačinu zvuka i jednim manjim u sredini za uključivanje i isključivanje.

Reference 5.5

Prednja ploča je dovoljno visoka da vizuelno pokrije visinu četiri elektronske cevi 300B. U sredini prednje ploče je veliki pokazivač i regulator napona elektronskih cevi – BIAS.

Sa zadnje strane vidljivi su ulazni (4 komada) i izlazni stepen ka zvučnicima.

Pojačalo može da radi samostalno (integrisano) ali i kao pojačalo snage sa Direct ulazom u kom slučaju je potrebno i predpojačalo.

Tehnička specifikacija kuredjaja je sledeća:

Izlazna snaga je 18W klase A u PSE režimu pa zahteva osetljivost zvučnika iznad 90dB..

Ulazni stepen se reguliše sa najpoznatijom i najpouzdanijom cevi – 12AX7 (driver) i sa dve 12BH7 duple triode za predpojačivački deo.

300B je danas daleko najpopularnija elektronska cev za izradu pojačala za zvuk visoke klase. Lampa je proizvedena i patentirana 1938 u Americi u firmi General Electric i služila je za pojačanje telefonskog signala. Ova direktno grejana trioda (DHT) ima dobar linearni raspored frekvencija, veoma slab šum i pouzdana je pa se posebno koristi u Single-End kofiguracijama.

300B by Psvane