Cobra

Cobra je integralno pojačalo firme Audio Note UK dizajnirano sa posebnim zahtevom – započeti proizvodnju pojačala sa dobro poznatom elektronskom lampom EL34 koju je osmislila i prva proizvela holandska firma Philips davne 1954. godine.

Danas se ove elektronske lampe u manjim količinama prave u fabrici Shuguang u NR Kini i Electro Harmonix u Rusiji.

Pojačalo je masivno, trafoi su povučeni unutra u šasiju, elektronske lampe vire iznad osnove – četiri EL34, dve 5670 i dve 6AU6. Sa prednje strane su dva okrugla selektora, jedan za uključivanje i podešavanje jačine zvuka i drugi za izbor ulaznog signala.

Sa zadnje strane su tri analogna ulaza, A1, A2 i A3 i tri digitalna – D1 za USB, D2 za optički TOSLINK i D3 za koaksijal.

Ovo je prvo Audio Note pojačalo koje ima ugradjen veoma jednostavan Digital-Analog konverter sa Philips TDA1543 čipom kapaciteta 16b/48kHz.

Korisnik dobija “sve-u-jednom” uredjaju. Priključivanje je moguće na CD-transport, kompjuter, strimer, bilo koji uredjaj sa optičkim izlazom.

Unutrašnji prostor je popunjen do kraja! Push.pull konfiguracija omogućuje 24W efektivne snage i lako pokreće širok spektar zvučnika.

Cobra predstavlja odličan uvod u “zvuk” Audio Note porodice i pripada drugom nivou u klasifikaciji.