ROON

Nerazdvojni deo dobre reprodukcije je softver za čitanje digitalnih zapisa – sa hard diska ili sa internet mreže!

Od svoje pojave pre par godina ROON je postao dominantni komercijalni proizvod koji prihvataju svi vodeći proizvodjači uredjaja! Njegovi standardi su model za proizvodjače i potrošače!

Šta je ROON?

Roon je moderator mrežne arhitekture – u njoj su digitalni prijemnici, čitači (strimeri), prenosnici (konverteri) i obradjivači zvuka – pojačala itd …

Kućna mreža (LAN) je postala konačno ishodište za sakupljanje i obradu zvuka u kućnim uslovima! Na lokalnu mrežu – ruter se kače biblioteke (hard diskovi), obradjivači zvuka – streamer i bridge i od nedavno i aktivni zvučnici!

Nucleus i periferija LAN mreže

Roon može da kontroliše biblioteke od više desetine hiljada naslova, svaki album i svaku pesmu prepoznaje, pronalazi joj sliku, zna sve što je potrebno o tom izdanju, prepoznaje autore, izvodjače, muzičare, producente, … i sve tu interaktivno uvezuje u potpuno novi doživljaj slušanja muzike.

Nucleus u LAN mreži

Kompatibilan je sa novim striming platformama – Qobuz i Tidal, prepoznaje njihove biblioteke i uvezuje sa postojećim bibliotekama na hard diskovima …

Qobuz uz Roon

Roon softver se kupuje on-line ali je moguće kupiti ga i u Srbiji uz Nucleus, uredjaj koji se sam postavlja kao srž (core) audio sistema! U njemu je snažan procesor koji može da obradi biblioteke do milion pesama!

Više o Nucleusu ovde …