Гаку он

Гаку-он је појачало звука ручне израде и врхунског квалитета. Појачало у целини ради на аналогном принципу – трансформатори, кондензатори и електронске лампе.

ГАКУ ОН појачало

Техничке карактеристике појачала су да ради у класи А (ултралинеарно – без одступања у било ком делу фреквентног спектра). Две електронске лампе су постављене да раде паралелно и дају снагу од 45W по сваком каналу стерео звука. Режим рада електронских лампи је Single-end – струја протиче кроз електронску лампу без прекида и покрива целу струјну синусоиду. Између сваког степена обраде звучног сигнала се налази трансформатор који у потпуности елиминише све нестабилности у јачини струје.

Посебно обележје овог појачала је коришћење сребра за намотаје трансформатора и сребрне фолије за ручну израду кондензатора на струјном путу. Отпорници су такође ручно рађени и израђени су од танталијума.

Gaku On Back

Посебан шарм овом појачалу дају давно произведене електронске лампе VT4/C и VT25 које се користе на путу сигнала. Као исправљачке лампе се користе такође старе 5R4WGB са керамичким постољем.

Gaku-On Audio Note UK

Са задње стране појачала се налази један улаз сигнала (за један стерео канал) и два излаза за звучник (+ и -).

Све у свему ово појачало може да се слуша као у стара времена пре него што је откривен стерео звук – један сигнал, једно појачало, један звучник!

За стерео снимке потребна су да појачала – једно за леви угао (страну), друго за десни угао (страну) собе!

Цена – 149.000£.

Level Five, 45 watt Class A parallel single-ended no feedback mono triode power amplifiers with ultra simple fully transformer coupled circuit topology with in-house designed and wound input, driver and output transformers, all Audio Note™ silver wired, AN Perma 50 double C-cored, 2 watt Audio Note™ tantalum resistors, Black Gate™ WKz and NH type capacitors in power supply, Black Gate™ N-type decoupling capacitors, no signal coupling capacitors whatsoever (!), valve compliment, 4 x NOS VT4-C/211, 4 x NOS 5R4WGB, 2 x NOS VT25/10Y

Овај уређај не треба мешати са уређајем под истим именом које се производи у Јапану! Ради се о различитој поставци улазних лампи и другачијем дизајну!